Uite de ce am tinut cont cand am ales fotograful pentru nunta

Pregatirile pentru nunta trebuie sa fie foarte detaliate, intrucat sunt foarte multe cerinte care trebuie indeplinite, iar unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea fotografului. Acest moment special trebuie imortalizat in cele mai bune conditii, astfel ca doar un fotograf priceput poate face acest lucru, asa ca este important sa stim care sunt criteriile dupa care ar trebui ca acestia sa fie alesi.

Pretul corect

Bineinteles, probabil ca principalul factor dupa care ne orientam este pretul, insa acesta nu ar trebui sa fie unul definitiv, intrucat cele mai mari preturi nu justifica neaparat si cele mai bune servicii. Totusi, tarifele trebuie sa includa mai multe, incepand de la numarul de fotografii efectuate, retusarea acestora, includerea intr-un album si nu numai. De asemenea, preturile trebuie sa fie direct proportionale cu calitatea muncii prestate, astfel ca pot fi luate mai multe oferte ale fotografilor, urmand ca mai apoi sa fie luata cea mai buna decizie. Conteaza si aparatura folosita, pentru ca aceasta este oglindita in pretul practicat de fotografi, iar tarifele trebuie sa fie justificate de cele mai noi aparate si obiective.

Stilul abordat

O nunta nu este o simpla sedinta foto, ci un eveniment cu adevarat special, in care stilul abordat de fotograf trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda cu preferintele clientilor. De asemenea, conteaza si cat de deschisi sunt acestia la sugestii, cei mai profesionisti avand propriile idei, insa nu se tem sa puna in practica si solutii noi. Nunta poate fi moderna, traditionala, fie poate adopta diferite teme, astfel ca in functie de preferinte, fotografii ar trebui sa decida daca pot duce la obtinerea rezultatelor dorite de catre clienti.

Importanta portofoliului

Foarte important este si portofoliul acestora intrucat pe baza sa se poate vedea munca depusa si stabili daca fotografii indeplinesc cerintele. Totodata, pe aceasta cale se poate vedea si la cate nunti au participat acestia, intrucat, bineinteles, cei mai multi dintre clienti ii vor prefera pe cei care au cat mai multa experienta in spate cu astfel de evenimente intrucat vor sti cum ar trebui sa se desfasoare activitatile.

Recomandari

O alta idee poate fi apelarea la prieteni si cunostinte care au mai avut parte de o sedinta foto, fie au apelat la un fotograf nunta, de botez si nu numai, pentru ca pe baza experientei de care au avut parte de acestia e mult mai usor sa fie ales cel mai potrivit. In plus, este foarte usor sa fie urmarite si forumurile sau site-urile de specialitate unde utilizatorii isi expun experientele de care au avut parte cu anumiti fotografi, iar pe baza acestora poate fi destul sa simplu sa fie eliminati cei mai putin profesionisti si intocmita o lista cu cei mai buni.

Leave a Comment