Turcia, tara celor mai frumoase si complexe orase

Turcia este tara culorilor, a armelor puternice si mai ales a unora dintre cele mai frumoase orase din lume. Cu o cultura bogata si cu o istorie si mai incarcata, Turcia isi deschide portile catre o cu totul si cu totul alta lume. De la calatorii cu baloanele de aer cald, la vizitele prin Marele Bazar, toate acestea pot reprezenta esenta unui sejur de neuitat in Turcia. Orice noua experienta aici nu se poate compara cu nimic din ce ai mai vazut, iar acest lucru face din Turcia destinatia perfecta pentru oamenii care sunt cautare unor experiente noi. Aici vei putea descoperi unele dintre cele mai frumoase orase, de care te vei indragosti iremediabil.

Istanbul

Istanbul, orasul care a fost pentru foarte mult timp capitala Imperiului Otoman si a Impreiului Bizantic, este acum cel mai mare oras din Turcia si unul dintre cele mai mari din lume. Istanbul este orasul care se imparte pe ambele maluri ale Bosforului, si care totodata este si singurul oras din lume care se imparte pe doua continente: Europa si Asia. Cu o arhitectura extrem de impresionata, cu incarcatura istorica, cu restaurantele in care poti oricand sa incerci preparatele traditionale si cu atmosfera exotica pe care o ofera orasul, Istabului este unul dintre cele mai vizitate din lume. Orasul vechiĀ  gazduieste si unele dintre cele mai cunsocute obiective istorice din Turcia precum: Hagia Sofia sau Moscheea Albastra, iar Orasul Nou este cunoscut pentru zgraie-nori si mall-uri.

Antalya

Orasul amplasat de-a lungul Rivierei Turcesti de pe coasta mediteraneeana este si orasul care gazduieste cele mai multe statiuni, hoteluiri si restaurante. Antalya este un oras care vibreaza de forfota vizitatorilor, iar peisajele spectaculoase si plajele spectaculoase, fac din el destinatia perfecta pentru un sejur Turcia. In cazul in care esti un om caruia ii place sa incerce senzatii noi in Antalya alege sa innoti, sa navighezi sau sa faci alpinism. Totodata, aici iti poti petrece si cateva ore bune vizitand monumentele istorice impreuna cu familia ta.

Ankara

Orasul capitala al Turciei, Ankara, este un oras modern, in care vom regasi majoritatea cladirilor de birouri, universitatile si chiar cladirea Guvernului Turciei. Situat exact in centrul tarii, Ankara este una dintre cele mai importante legaturi de transport. Aceasta face legatura cu toate celelalte destinatii din Turcia atat pentru turisti cat si pentru cei care locuiesc acolo. Cu toate acestea, Ankara nu este doar un oras al afacerilor ci este si unul incarcat cu istorie, arta si cultura.

Daca veti alege un sejur Turcia si ajungeti in Ankara, puteti vizita Templul lui Augustus, Citadela sau Teatrul Roman pentru a observa indeaproape incarcatura istorica a zonelor. De asemenea, poti vizita mai multe moschee istorice care se afla in oras si Mausoleul primului presedinte al Turcei.

Leave a Comment