Profită de ofertele last minute Turcia de la Roju!

Această destinaţie turistică este unică în întreaga lume datorită frumuseţii aparte şi a bogăţiei din punct de vedere cultural, fiind o locaţie extrem de ofertantă pentru turiştii săi, indiferent de preferinţele şi dorinţele acestora.

Obiective turistice în Turcia

Turcia îşi surprinde vizitatorii cu cele mai extraordinare atracţii turistice, aflate în cele mai importante oraşe. Un prim exemplu este capitala cosmopolită a Turciei, Ankara. Aici, turiştii pot admira numeroase obiective turistice, precum ruinele Templului Împătatului Augustus din perioada Imperiului Roman sau Mausoleumul fondatorului Republicii Turcia, Mustafa Kemal Ataturk.

Un alt oraş cheie atractiv atunci când vine vorba de Turcia este Istanbul, cel mai mare oraş, fostă capitală a ţării. Aici vei putea vizita cele mai renumite moschei, bazaruri ispititoare, muzee şi palate şi nu în ultimul rând strâmtoarea Bosfor, acea locaţie de vis din serialele şi filmele turceşti.

De asemenea, destinaţii precum Antalya, Kusadasi sau Bodrum oferă turiştilor care aleg Turcia nenumărate posibilităţi de distracţie, relaxare, petreceri sau sporturi acvatice.

Gurmanzii sunt invitaţi să ia un loc la masa turcească

Pentru că nu te pui cu foamea nici măcar atunci când eşti într-o vacanţă la mii de kilometrii de casă, bucătăria turcească de abia aşteaptă să îţi încânte papilele gustative cu câteva dintre cele mai sofisticate şi gustoase preparate tradiţionale specifice ţării. În acest sens, merită să încerci măcar câteva dintre următoarele mâncăruri turceşti recomandate de noi.

În primul rând, nu trebuie să ratezi şansa de a gusta faimosul Iskender Kebab. Dacă nu ai auzit niciodată de el până acum, nu este nicio problemă. Garantăm că acest preparat te va cuceri încă de la primele guri. O explozie de arome datorată fâşiilor subţiri de carne de miel, în combinaţie cu salată şi sos, care te va convinge fără prea mult efort. În al doilea rând, pregăteşte-te şi pentru chifteluţele turceşti Kofte, care reprezintă un adevărat deliciu alcătuit din carne suculentă de vită şi miel.

Nu în ultimul rând, amintim aici de renumitul desert turcesc, Baklavaua. Acesta este un produs de patisserie traditional turcesc, care cucereşte prin siropul foarte dulce şi prin straturile de unt şi de nuci care se folosesc în realizarea sa. De asemenea, Kunefe este un alt desert uimitor, pe bază de brânză topită, sirop şi fistic, combinaţia care te va da pe spate. Şi pentru că merită adusă în discuţie după toate cele menţionate până acum, te sfătuim să savurezi o cafea turcească, puternică şi nefiltrată, care să te ţină treaz pe întreg parcursul zilei.

Agenţia de turism Roju are la dispoziţie pentru tine cele mai avantajoase oferte de tip last minute în Turcia, una dintre cele mai căutate şi dorite destinaţii de vacanţă de către turiştii români. Alege să fii spontan şi profită de ofertele last minute de la Roju, locurile sunt limitate!

Leave a Comment