Potopul II – Ghilgames

Epopeea lui Ghilgames este o istorisire a regelui Urukului, desfasurata zice-se, prin mileniile IV-III i.e.n. Situarea sa este vechiul Summer, Iraqul de astazi, cu Eufratul lui cu tot. Pentru naivi!
In fapt, Ghilgames este un nume din vechea limba a Elfilor, Primii Nascuti pe planeta Pamant, si se desparte in GHIL si GAMESH. GHIL este identicul lui GIL (pronuntia este chiar GHIL, de fapt) si inseamna STEA. L-am intalnit prezentat anterior aici. Gamesh are terminatie orientala (ne amintim de Ganesh din articolul Tumulul din campia Hristica), pentru ca placile pe care s-a scris epopeea, intr-adevar sunt scrise in Iraq, insa povestea este de pe Pamanturile Romaniei. Renuntand la -SH, cuvantul GAMME se traduce prin SEMN. GILGAMES inseamna SEMNUL STELELOR.
Marele Uruk, imprejmuit de ziduri de caramida este orasul ERECH, situat pe un deal la Vest de vestita cetate Minas Tirith, Turnul Strajii, in care a domnit Isildur, fiul lui Elendil, cunoscut in istorie drept Noe. Epopeea lui Gilgames il aminteste si ea pe Noe (pe care eroul il cheama strabunul sau), cu numele UTA-NAPISTIM tradus literal ca VIATA VESNICA, NEMURITORUL. Poate asta inseamna si NOE. Deci Gilgames, venea pe linie descendenta din Elendil. Daca ne luam dupa Wikipedia, Elendil a trait 322 ani, chiar prin mileniile III-IV in Evul al Doilea al Omenirii. Nu stim daca asta corespunde cu 3000-4000 i.e.n. Gilgames il prinde in viata pe Elendil si ii cere nemurirea; o obtine dar i-o fura Sarpele.
Pe scurt, se povesteste si despre Marele Potop, insa pare o descriere dupa ureche, si nici nu avea cum sa fie altfel. Dar sunt elemente importante care trebuiesc retinute. Se spune ca Elendil este singurul supravietuitor (asa cum stie toata lumea), doar ca iata, el se salveaza impreuna cu familia si slujitorii. Descifrat, singurul supravietuitor care facea parte din ceva (totusi, el nu vine pe linie roiala din Insula Elena – a se vedea asemanarea cu Insula Elena pe care este tinut captiv Napoleon, intre 1815 si 1821 – in timpul asta se desfasura Revolutia lui Tudor Vladimirescu –  din Oceanul Atlantic – falsificare de istorie sau joaca de-a adusul aminte).

Si Epopeea si cartile lui Tolkien spun ca Noe ia cu el nu numai familia dar si avere, si alte artefacte pe care le aduce pe pamanturile Romaniei de astazi. Dar daca Biblia spune ca toti oamenii au murit in potop, la ce folos sa-ti iei averea cu tine? Dar este vorba de LUMI MAI MICI DIN LUMI MAI MARI.
Mai departe, Epopeea lui Gilgames aduce foarte mult in ritualuri cu Iliada si veti remarca ca face o trecere de la Iliada si Odiseea la Biblie. A se vedea aici ritualurile mortilor cu sapatul gropii si libatiuni. Etc. Este amintita o serie de nume de Zei, dar tot dupa ureche. Spre exemplu, Zeul ANU, suprem, este Valarul MANWE sau MANU (din traditia romaneasca), EMANUEL al bisericii, IISUS de mai tarziu. Si tot asa. Imi pierd rabdarea.
Goneste pe Lilla, demon feminin intruchipat in cucuvea – prima sotie a lui Adam s-a chemat Lilith. Omoara Taurul Ceresc, care se regaseste si la Euripide in povestea Argonautilor; Iason se lupta cu acesti tauri pe la Colti, in Buzau, la curtile regelui Aiete. Si multe altele le veti gasi acolo.
A se citi epopeea, este frumoasa si vorbeste despre paduri de cedri (pe care Silent Hunter le cauta prin Liban, ignorand povestea Printul codrilor de cedri). Apropo, intre CEDRU si CODRU s-a produs o fractare care exclude inrudirea lor astazi, poate chiar o traducere alunecata. Iar codru in limba primordiala se spunea TAUR. Si iata lupta cu TAURUL CERESC. Padurea este vie, copii! Somn usor!