Pentru ajutor financiar poti apela aici

Serviciul de factoring, un serviciu nou pe piata pentru care inca nu se cunoaste ce avantaje are. Din acest motiv, in acest articol vom dezbate serviciul de factoring si cum ne poate ajuta acesta, impreuna cu profesionistii de la Omnicredit vom intelege mai bine acest serviciu.

In primul rand, aceasta optiune de finantare facturi este destul de restransa in clipa de fata de catre mediul IMM desi ofera o multitudine de avantaje.

Contractul de factoring este un contract comercial care se incheie intre Omnicredit si o societate comerciala. Prin serviciul de factoring, IMM-ul in vederea recuperarii valorii facturilor, inainte de scadenta, le va ceda catre Omnicredit, in schimbul unui commision factoring, care se stabileste in baza unui contract. Altfel, spus, factoringul este o modalitate flexibila si rapida de imbunatatire a fluxului de numerar si de furnizare a capitalului de care firma care are nevoie prin finantarea sau scontarea facturilor.

Cu alte cuvinte orice IMM sau antreprenor care detine creante ce urmeaza a fi incasate la termen, pentru produse sau servicii furnizate, le poate finanta oricand pe parcursul perioadei de scadenta.

In continuare, profesionistii de la Omnicredit ne prezinta care sunt avantajele factoring si pentru cine. Un contract de factoring aduce IMM-ului mai multe avantaje, dintre care merita sa mentionam eliminarea riscurilor de neincasare a creantelor, prin preluarea riscului de neplata catre Omnicredit, imbunatatirea cashflow-ului, uiti de grijile cu privire la incasarea facturilor si te poti concentra pe dezvoltarea afacerii tale, finantare rapida in cel mult 24 de ore incasezi valoarea creantelor din care se scade comisionul de factoring.

Catre aceasta optiune de finantare flexibila si rapida se preteaza urmatoarele persoane juridice: IMM-uri, companii nou infiintate, dar care au relatii comerciale stabile, companii ce sunt in curs de dezvoltare, cu un trend ascendant al afacerii, afaceri care au termene mari de plata si au nevoie urgent de numerar, cat si persoane juridice cu acces insuficient la alte surse de finantare.

Conform portofoliului de clienti Omnicredit cei care apeleaza la factoring sunt atat antreprenori aflati la inceput de drum, cat si IMM-uri de dimensiuni medii sau companii care activeaza in zona de constructii, marfuri, intermedieri in comert si producatori.

Chiar si in conditiile in care in ultima perioada factoringul a inceput sa fie tot mai folosit este in continuare un subiect tabu, in ciuda faptului ca este unul dintre cele mai usoare forme de obtinut finantari, intr-o perioada de criza de lichiditati, asa cum afirma specialistii de la Omnicredit.

Specialistii din domeniu iti dau un sfat, de a alege serviciul oferit de omnicredit si astfel sa uitati de grija lichiditatilor din firma prin cea mai avantajoasa si simpla forma de finantare.

Leave a Comment