Nu vrei sa ai grija kilogramelor in plus? Apeleaza aici

Alimentele indiferent daca sunt sanatoase sau nu si pe care le consumam zilnic au efecte asupra sanatatii si calitatii vietii noastre. Cu toate ca a avea o alimentatie sanatoasa poate fi un lucru destul de simplu, pot aparea diferite tendinte in nutritie care sa ne poata provoca deseori confuzii. Aceste tendinte nu fac altceva decat sa ne distraga atentia de la o nutritie sanatoasa bazata pe principii sanatoase.

Specialistul in nutritie, Raluca Mihaela sustine faptul ca exista o legatura intre bolile grave si o nutritie saraca.  De aceea cel mai indicat este elaborarea unui plan de nutritie pentru controlarea greutatii care sa se bazeze in alimente bogate in omega 3, omega 6 si antioxidanti, cu ajutorul carora putem reduce sansele de a suferi de diferite boli de inima si chiar, cancer.

Nutritionistul Raluca Mihaela este cea care sustine faptul ca o alimentatie sanatoasa este cea care ne poate imbunatatii toate aspectele vietii, de la functiile cognitive pana la performantele fizice. Alimentele sunt cele care ne afecteaza celulele si organele.

Persoanele care practica sport, pentru a putea obtine performante este obligatoriu ca pe langa antrenamente sa aibe o alimentatie sanatoasa si un plan de nutritie echilibrat si adecvat nevoilor lor.

Caloriile din planul de nutritie contribuie la obtinerea greutatii pe care ne-o dorim, indiferent ca dorim sa eliminam kilograme sau sa adaugam. Astfel, daca ne dorim sa slabim, trebuie sa obtinem un deficit de calorii, iar daca ne dorim sa crestem in greutate si sa sporim masa musculara, va fi nevoie sa consumam mai multe calorii decat arde organismul.

Pentru a avea o alimentatie sanatoasa trebuie sa consumam numai alimente neprocesate, naturale si care au la baza un singur ingredient. Daca produsul este procesat, el nu mai este la fel de plin de elemente nutritive. Pe de alta parte va fi necesar sa includem in dieta alimente integrale bogate in nutrienti si cu o valoare energetica mai mica sau altfel spus, alimente cu mai putine calorii, dar cu mai multi nutrienti decat alimentele procesate.

Alimentele procesate au o valoare nutritiva mai mica, contin calorii fara valoare sau goale, iar consumul lor in cantitati mari duce in timp la obezitate si alte boli.

Din categoria alimentelor mai putin sanatoase care vor fi excluse din planul de nutritie se numara produsele pe baza de zahar, grasimile hidrogenate, alimentele bogate in glucide rafinate, uleiurile vegetale si produsele prelucrate cu continut scazut de grasimi.

In ceea ce priveste alimentele sanatoase care vor fi incluse in planul de nutritie se numara: legumele, fructele, carnea, pestele, nucile, semintele, ouale, produsele lactate, fasolea, leguminoasele, lichidele, inclusive ierburile si condimentele, fiind foarte bogate in nutrienti si compusi vegetali benefici organismului.

Leave a Comment