Se apropie sezonul rece cu pasi repezi si te gandesti cu infrigurare la zilele si noptile in care vei dardai. Din acest motiv, iei in calcul debransarea de la reteaua nationala si montarea unei centrale termice de apartament.
Dupa achizitionarea centralei termice urmeaza montarea acesteia, care nu este un lucru simplu de realizat. In acest sens exista reglementari stricte care trebuie obligatoriu sa fie respectate, deoarece vorbim despre niste instalatii care functioneaza cu foc si sub presiune. Centralele termice ard gazul metan pentru a putea produce apa calda menajara si agentul termic pentru incalzirea locuintelor. In momentul in care montarea centralei termice nu a fost efectuata corect, exista riscul unor accidente grave, iar acesta este foarte ridicat.
Din acest motiv este interzis sa montezi o centrala termica apeland la un instalator oarecare sau poate, chiar la un vecin care sustine ca este bun la toate. Este obligatoriu sa apelezi la o firma specializata si autorizata de ISCIR, asa cum este ProConstructo.
Profesionistii de la ProConstructo vor monta centrala si toate accesoriile necesare bunei functionarii ale acesteia, inclusiv va fi posibila alimentarea dispozitivului cu gaz, deoarece firma este autorizata ANRE.

Pentru ca o centrala sa functioneze la cei mai buni parametrii trebuie sa respecte anumite conditii, printre care:
- trebuie sa aibe un volum interior minim;
- trebuie sa asigure patrunderea aerului proaspat care este necesar pentru procesul de ardere;
- trebuie sa aibe o sistem propriu de ventilatie naturala sau mecanica;
- trebuie sa aiba prevazute suprafete vitrate;
- trebuie sa permita evacuarea totala a gazelor de ardere, care se va face in exterior, deasupra acoperisului cladirii;
- trebuie sa permita un spatiu de acces minim in jurul aparatului si de acces permanent liber asupra partii frontale.
De asemenea, pentru ca exista fluctuatii ale presiunii gazului, specialistii de la ProConstructo recomanda montarea unui regulator de presiune.
Regulatorul de presiune are drept rol de a mentine constanta presiunea gazului la iesirea din conducta. In cazul centralelor termice, montarea unui regulator de presiune va avea drept scop ca presiunea gazului sa fie constanta si astfel sa fie evitate orice fel de incidente care pot aparea din cauza fluctuatiilor de gaz. Mai mult decat atat, daca se opteaza pentru un regulator presiune gaz cu filtru incorporat se va evita ca toate impuritatile sa ajunga impreuna cu gazul in centrala, si astfel sa ajungem la costuri mai mari de intretinere pentru centrala termica.
Specialistii de la proconstructo.ro iti stau intotdeauna la dispozitie pentru toate neclaritatile si te vor ajuta cu cele mai utile sfaturi pentru a face cea mai buna alegere in ceea ce priveste regulatorul de presiune pentru centrala dumneavoastra termica, in functie de modelul acesteia.