M-am hotarat sa imi fac asigurare de fiecare data cand plec in vacanta

In apropierea concediilor, indiferent ca vorbim de cele de vara sau de iarna, multe persoane se gandesc la posibilitatea si in acelasi timp, la necesitatea incheierii unei asigurari de calatorie atunci cand acestea pleaca in vacanta in strainatate. Vacanta, asa cum ii spune si numele este o perioada in care ne dorim sa ne relaxam si sa odihnim, iar ca toate acestea sa fie posibile este bine sa ne gandim inainte cum vom face fata anumitor neplaceri, asa cum o reprezinta riscul de a ne imbolnavi sau de a ne accidenta.

Produsele precum polite de asigurare in calatorii efectuate in strainatate sunt de fapt pachete complete de asigurare in caz de accidente sau de boala ce survin intr-un mod neasteptat in timpul calatoriei.

In baza sumei asigurate, polita de asigurare va acoperi cheltuielile pentru consultatie, diagnosticare, tratamente, medicamente cumparate pe baza prescriptiei medicului, interventii chirurgicale urgente, transportul la cel mai apropiat spital sau chiar transferul pacientului in tara.

O alta varianta care este mai putin acoperitoare a asigurarii medicale de calatorie este cardul european de sanatate care ofera accesul la serviciile medicale in cadrul unitatilor publice, la fel ca o persoana asigurata care locuieste in tara pe care o vizitam. Insa, spre deosebire de cardul european de sanatate, asigurarea ofera o serie de avantaje, printre care merita sa amintim de faptul ca asistenta medicala nu este acordata doar in spitalele publice, ci si in spitalele private. Mai mult decat atat, asigurarea medicala de calatorie acopera si cheltuielile de repatriere sau transportul de urgenta in Romania.

In momentul in care optam pentru incheierea unei asigurari de calatorie este bine sa apelam doar la o agentie cu experienta in domeniul asigurarilor, asa cum este FlyInsurance, asta daca ne dorim ca in polita de asigurare sa avem incluse riscuri cu privire la accidentari sau imbolnaviri care s-au produs ca urmare a practicarii unor sporturi extreme precum parasutism, zborul cu parapanta, bungee-jumping, scufundari.

Pe de alta parte, politele de asigurare de calatorii pot cuprinde riscuri precum urgentele stomatologice, ma ales in conditiile in care acestea se numara printre cele mai frecvente probleme care apar in concediu.

In cazul in care este o persoana a carei starea de sanatate necesita o atentie deosebita, recomandarea este sa verificam categoria asigurarilor de sanatate pentru a ne da seama care este produsul care ni se potriveste cel mai bine nevoilor noastre.

In ceea ce priveste costul unei asigurari de calatorie, acesta variaza in functie de tipul politei, durata calatoriei si destinatia, insa, FlyInsurance ne va ajuta sa alegem polita potrivita in functie de necesitati, punand pe primul lor sanatatea. Totodata, in functie de suma pe care un client o plateste pentru polita de asigurare va avea mai multe sau mai putine beneficii incluse.

Leave a Comment