Importanta certificatului ISO 9001

Exista mai multe modalitati prin care o companie se poate dezvolta si evolua pentru a se remarca in fata competitorilor directi, iar una dintre cele mai potrivite este obtinerea unui certificat ISO. Acestea pot fi de mai multe tipuri, insa cel mai popular este, de departe, ISO 9001 intalnit atat la nivel national, cat si pe plan international si face referire la calitatea serviciilor si produselor oferite de o firma, indiferent de domeniu. Standardul poate fi obtinut atat de companii, cat si de organizatii si institutii si reprezinta o dovada a profesionalismului si a dedicarii, iar pe aceasta cale clientii, furnizorii sau partenerii de afaceri au mai multa incredere. Se eficientizeaza fiecare activitate, se creeaza relatii mai bune intre conducere si angajati, iar acestia din urma vor fi mai multumiti de noile conditii de lucru.

Ideal in mai multe conditii

Standardele ISO se adapteaza la fiecare companie in parte, pentru ca toate cerintele impuse sa fie indeplinite, iar acest proces se poate desfasura pe parcursul mai multor luni sau chiar ani. Asadar, ISO 9001 este ideal pentru a castiga mai multa incredere din partea clientilor si nu numai, insa reprezinta o necesitate si in cazul companiilor care isi doresc sa se dezvolte la nivel international, pentru a putea participa la licitatii in strainatate, unde se impun mai multe criterii pentru selectarea celor mai profesionisti, printre acestea numarandu-se si certificatele ISO, care sa ateste calitatea serviciilor oferite.

Revizuire

Bineinteles ca standardele se schimba, motiv pentru care si aceste certificate sunt revizuite periodic, iar ISO 9001 se imbunatateste la fiecare cinci ani, ultima modificare avand loc in 2015, cand termenii bunuri si servicii sau fost inlocuiti cu termenul produs si s-a pus un pret mai pare pe dezvoltarea si evolutia continua, motiv pentru care orice proces este mai eficient ca niciodata.

Leave a Comment