Garourile sunt necesare in cazul multor proceduri medicale

Luand in considerare multitudinea de manevre medicale ce trebuie sa faca parte din arsenalul de cunostinte al fiecarui cadru medical, prioritizarea acestora poate fi facuta tinand cont de circumstantele in care se incadreaza fiecare sectie in parte. In ceea ce priveste manevrele de prim ajutor, acestea trebuie sa faca parte din pregatirea tuturor doctorilor si chiar a asistentilor, dat fiind faptul ca nu se poate preconiza cu certitudine in ce conditii poate avea loc un accident ori o situatie de urgenta, moment in care interventia de specialitate poate fi cruciala.

Daca facem referire la procedurile de baza ce includ recoltarea de sange, aplicarea unui garou sau instalarea unei perfuzii, acestea fac la randul lor parte din seria de manevre ce trebuie cunoscute si aplicate la nevoie in mod corespunzator si in concordanta cu normele de asepsie si antisepsie. Daca si tu doresti sa ai o trusa de prim ajutor pregatita pentru orice circumstante, vezi pretul la garouri medicale de la medAZ.

Cum se aplica in mod corespunzator un garou in cazul unei traume majore

In ceea ce priveste utilizarea garoului, acesta poate fi considerat deopotriva unul dintre cele mai simple dar si eficiente obiecte din dotarea medicala, cu ajutorul caruia putem restrictiona circulatia sangelui in cazul unei laceratii adanci sau a unei amputatii rezultate de pe urma unui accident. Salvarea vietii unei persoane ce se confrunta cu o astfel de situatie depinde atat de promptitudinea cu care se intervine cat si de corectitudinea cu care acesta este utilizat.

In consecinta, dupa ce s-a stabilit ca zona este sigura pentru salvatori se trece la montarea garoului la o distanta de cativa centimetri de locul laceratiei, avand grija ca modul in care este pozitionat sa fie eficient din punct de vedere al restrictionarii fluxului sangvin. Pe tot parcursul transportului catre cea mai apropiata unitate medicala dotata corespunzator se va verifica coloratia membrului afectat, avand grija ca acesta sa fie pozitionat vertical, pentru a inlesni minimizarea hemoragiei.

Cum recunoastem o situatie in care trebuie sa intervenim

In cazul in care suntem martori la un accident ori un alt tip de eveniment traumatic ce se soldeaza cu rani ale caror sangerare pune in pericol viata victimei, este important sa stim ca putem improviza un garou cu dispozitive de strangere care sa fie aproape la fel de eficient din orice tip de funie, cordon sau ideal, curea.

Datoria mecanismului de inchidere, cea din urma poate da dovada de eficienta sporita pentru a exercita compresie asupra membrului ranit, constituind astfel un substitient potrivit pana la ajungerea ambulantei. Pentru a fi pregatit in orice astfel de situatie si pentru a putea acorda primul ajutor intr-un mod corect si eficient, vezi pretul la garouri medicale de la medAZ si alcatuieste-ti propriul kit cu cele necesare pentru circumstantele neprevazute.

Leave a Comment