Despre Energiile zodiilor – Eneagrama 2

Am facut un tabel in care am pus laolalta semnele reprezentative ale zodiilor, zodiile in sine si perioada in an cand acestea se desfasoara. Al doilea tabel se refera la atributele fiecarui semn in parte.
Am facut asta pentru a se intelege mai bine care sunt legile Universului asupra Pamantului, mai precis cum functionam cu adevarat intr-un Organism macro.
Asadar, se observa ca anul este impartit in cele 4 elemente stapanitoare. Fiecare din ele inseamna, in speta, o calitate care da omului sansa sa fie fiinta superioara. Credeti-ma, el nu este inca.
Astfel, anul are 3 calupuri (a 4 semne fiecare) si fiecare calup ne ofera sansa sa lucram cu fiecare din cele 4 calitati superioare: sensibilitatea, vointa, constienta si intelectul. Fara oricare una singura din cele amintite, suntem dezechilibrati. De aici sansa (ca la ruleta) ca omul sa aiba un ascendent. Adica, i se ofera o acoperire (back-up) in cazul in care semnul sub care se afla zodia sa il ingroapa.
Restul nu are sens sa comentez, este foarte simplu de urmarit tabelul si de vazut: ne aflam in luna Ianuarie, dar calculam zodiacal (adica de la 20 ale lunii X la 20 ale lunii X+1). Inseamna ca ne aflam sub semn de Aer. Teoretic. Practic, trebuie sa apelam la calendarul pe rit vechi, el este cel mai apropiat de adevar, astfel ca 25 Ianuarie corespunde zilei de  7 Ianuarie (circa 18 zile diferenta in urma). Prin urmare suntem sub semn de Pamant, adica Constienta. Si se pare ca Mintea este legata de Suflet prin Constienta.

Iar asta nu stiu sa explic, dar sunt sigur ca va descurcati voi pana la urma.
Bun. Mai departe, este vorba de pozitionarea zodiilor in cerc si ideea de eneagrama. Am mai scris cate ceva aici.
Si vedem cum zodiile din cerc, apartinand aceluiasi semn, se unesc printr-un Y. Litera Y in alfabetul latin este numita graeca, pronuntat corect GRECA. In alfabetul grec, litera cea mai apropiata de semnul de mai sus este ψ, citita PSI. Se pare ca acest simbol este o poarta si este tridentul ce apare in istoria pamantenilor. Poseidon care tine TRIDENTUL inseamna ca detine cheia unei porti. Apa pare sa fie o poarta. Dar fiecare semn este o poarta, in sine. Poate de aceea sunt si atrasi extrateranii de orice gand comun al unor 3 oameni in acelasi timp, pentru ca deschid o poarta. Poate si Trinitatea este o Poarta. Habar n-am, vedeti si voi, puneti-va pielea in saramura si cercetati!
Mai exista o probabilitate ca simbolul din Bashar (nu e chiar din Bashar, e folosit si de ei) sa ne invate ceva ce n-am fi banuit vreodata:
1. Numai prin SENSIBILITATE se pot echilibra Vointa, Constienta si Intelectul.
2. Numai prin VOINTA se pot echilibra Sensibilitatea, Constienta si Intelectul.
3. Numai prin CONSTIENTA se pot echilibra Sensibilitatea, Vointa si Intelectul.
4. Numai prin INTELECT se pot echilibra Sensibilitatea, Vointa si Constienta.
Iata reteta! Fara sa fie nevoie de vreo trimitere de la doctorul de familie. Asa sa va tratati prietenii si familia si chiar si dusmanii!