De ce merita sa vizitezi Milano

Milano reprezinta unul dintre cele mai vizitate orase ale Italiei si ale Europei, fiind foarte popular in special in randul romanilor intrucat este accesibil prin zbor direct din mai multe colturi ale tarii. Asadar, oricine poate apela la Aerotravel pentru a alege un city break Milano, preturile fiind accesibile pentru toate buzunarele, iar activitatile foarte variate, pentru toate preferintele si bugetele.

Cina cea de Taina

Cu siguranta, una dintre cele mai mari atractii din Milano este capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taina, care a fost pictata pentru ducele Ludovico Sforza in decurs de trei ani, intre 1495 si 1498 in biserica Santa Maria delle Grazie, motiv pentru care cei care ajung aici nu au cum sa o rateze. Totusi, acestia trebuie sa se inarmeze cu rabdare, intrucat cozile sunt foarte lungi.

Vederi asupra imprejurimilor

Chiar daca aceasta catedrala se afla in proces de constructie de mai bine de jumatate de mileniu, aceasta este una dintre cele mai emblematice cladiri ale lumii si atrage anual milioane de turisti de pe tot globul. Interiorul este impresionant, iar aici vizitatorii pot admira peste 3.600 de statuiete, iar cei care isi doresc sa ajunga pana in varf au de urcat 150 de trepte, fie pot alege calea mai usoara: liftul.

Teatro alla Scala

Probabil ca aceasta este cea mai faimoasa Casa a Operei din lume, fiind bine cunoscuta pentru fatada sa neoclasica, fiind discreta, specifica orasului, iar evenimentele organizate aici reprezinta o adevarata atractie, programele fiind foarte variate.

Galeriile de arta

Oricine apeleaza la Aerotravel si alege un city break Milano trebuie sa includa pe itinerariul sau si galeriile de arta, multe dintre colectii gazduite aici apartinand la un moment dat lui Napoleon, iar printre capodopere se numara cele ale lui Leonardo da Vinci, Caravaggio, Michelangelo, Mategna si multi altii.

Leave a Comment