Cum va arăta lumea în următorii 50 de ani?

Majoritatea experților sunt de părere că digitalizarea va avea în continuare o contribuție semnificativă asupra dezvoltării umanității, îmbunătățind constant existența noastră. Peste 50 de ani vom aniversa un secol de la înființarea primei rețele de calculatoare. Specialiștii avertizează, însă, că ne vom putea bucura de această tehnologie doar în cazul în care se vor adopta măsuri care să îmbunătățească cooperarea, securitatea, drepturile de bază și echitatea economică.

În ceea ce privește cultura, știința și tehnologia, anul 1969 a marcat momentul decisiv. Formația The Beatles și-a susținut ultimul concert, Neil Armstrong și Edwin Aldrin au devenit primii oameni care au pășit pe Lună, iar lumea a privit cu uimire cum umanitatea își depășește condiția. Pe măsură ce internetul se apropie de cea de-a 50-a aniversare, două dintre cele mai importante centre de cercetare din SUA au chestionat sute de oameni de știință și pionieri ai internetului, despre modul în care evoluția acestui instrument ne va afecta viața în următorii 50 de ani. Sondajul a cuprins un număr de 530 de specialiști în tehnologie, printre care inovatori, dezvoltatori, lideri de afaceri și politicieni, cercetători și activiști. Din total acestora, 72% susțin că lumea se va schimba în bine, 25% sunt de părere că s-ar schimba în rău iar un procent de 3% nu cred ca va exista o schimbare semnificativă.

În ultimii ani, am fost martorii unor evenimente neplăcute, unde propaganda politică, furtul de date și lipsa unei echități în dezvoltarea afacerilor au adus repercusiuni puternice care au destabilizat încrederea și echilibrul între rase. Potrivit unor articole publicate în revista thetech.ro, experții susțin că viitorul nostru a fost pus deja în joc. Deciziile care vor fi luate în viitorul apropiat vor decide dacă tehnologia și digitalizarea vor continua să ne îmbunătățească viața sau pur și simplu ne va trage în jos.

Leave a Comment