Cum a capatat cornul de rinocer statutul de aur alb?

Folosit in mod traditional pentru manere de pumnal ceremonial in Orientul Mijlociu, in special in Yemen si Oman, datorita miturilor culturale recente despre cornul de rinocer, acestea au dus la un comert contemporan la scara larga, in special in tari precum China si in alte parti ale Asiei. Cornul de rinocer este promovat ca remediu pentru o gama larga de afectiuni, de la febra la artrita pana la cancer si, fara indoiala, datorita simbolismului sau puternic, este deseori folosit ca un afrodisiac. Coarnele de rinocer sunt utilizate in aproximativ 70 de medicamente traditionale chinezesti pentru a trata inflamatia caldurii, febra ridicata, convulsiile si delirul, isteria, precum si in cazul disfunctiei erectile.

Cum poate fi consumat cornul de rinocer?

Pulberea din corn de rinocer a fost mult timp considerata un medicament rar si pretios, insa, in consecinta, rinocerii se afla pe lista rosie a speciilor pe cale de extinctie fiind necesare eforturi uriase in incercarea a opri braconajul si uciderea acestor animale pentru pretiosul corn.

Bazandu-se in principal pe folclor si diverse mituri, se crede ca acest corn de rinocer are capacitatea de a spori libidoul, de imbunatatire a potentei si tratarea problemelor erectile, de a reduce febra si chiar de a vindeca cancerul si diabetul. Un mod obisnuit de a folosi cornul de rinocer este ca o persoana sa il macine in apa fierbinte intr-un castron de portelan special pana cand apa se transforma intr-o solutie laptoasa. Alternativ, cornul este macinat fin si administrat in doze de 0,5-1 grame pe zi. Poate fi presat si in comprimate si luat impreuna cu medicamente diferite in functie de scopul tratamentului, insa exista si contraindicatii care se doresc respectate cu tarie, in special interzicerea coarnelor de rinocer femeilor gravide sau persoanelor cu probleme de circulatie, care de obicei au maini si picioare reci.

Cornul de rinocer, un mit costisitor

Exista o multime de povesti din folclorul asiatic si mituri despre efectele miraculoase ale coarnelor de rinocer in tratarea bolilor incurabile. In zilele noastre, in continuare sunt folosite coarne de rinocer in cazuri de leucemie si encefalita, dar, adesea, cornul de rinocer este cautat pentru asa zisele proprietati de a trata impotenta.

Stiinta moderna a identificat recent o serie de substante care compun coarne de rinocer: cheratina, carbonat de calciu, fosfat de calciu, aminoacizi, altfel zis, solutiile pot produce reactii alcaloide. Asadar, nu exista nimic magic despre compozitia cornului de rinocer. Este aproape in intregime compus din cheratina, aceeasi substanta pe care o produce o persoana in unghii si par si care alcatuieste cea mai mare parte a copitelor de animale. In ciuda acestui fapt, un kilogram de corn de rinocer este estimat a fi tranzactionat la aproximativ 50.000 de dolari pe kilogram pe piata neagra.

Aceasta valoare determina viteza actuala de vanatoare a rinocerilor fiind estimat ca in Africa de Sud, in fiecare zi este ucis un rinocer pentru prelevarea coarnelor, in ciuda faptului ca toate speciile de rinocer sunt protejate.  Asadar, pentru cei care sunt in cautarea unui remediu miraculos, pentru sporirea libidoului sau vindecarea problemelor erectile, efectele cornului de rinocer vort fi aceleasi ca si in cazul mestecarii propriilor unghii sau a parului.

Leave a Comment