Ce vizitam atunci cand mergem in vacanta la Predeal?

V-ati hotarat ca vreti sa plecat in curand in vacanta, toti membrii familiei/ grupului de prieteni au primit cu entuziasm propunerea de calatorie, chiar si bagajele sunt gata? Ei, bine, in aceasta situatie, sunteti gata de plecare si puteti porni la drum! Daca destinatia dumneavoastra este statiunea Predeal, putem vorbi chiar si in mod anticipat de o vacanta reusita. De ce? Aflati chiar citind randurile de mai jos!

Tuturor ne place sa plecam in vacante si sa vizitam cat mai mult, insa, de cele mai multe ori, facem o mica omisiune, totalmente fireasca, asociind anumite locatii cu o singura activitate. Practic, in cazul de fata, unii ar zice ca zona Predeal poate fi atractiva doar in sezonul rece, cand e multa zapada, eventual, in preajma sarbatorilor de iarna. Care este problema aici? Asadar, lucrul cel mai interesant in aceasta situatie este ca zonele muntoase nu ofera motive de a ne simti bine doar in sezonul de iarna, cand singurul nostru obiectiv este acela de a skia sau de a merge la derdelus. Acestea fiind spuse, zona Predealului poate fi un obiectiv turistic de exceptie in orice anotimp, indiferent daca e vara sau iarna.

Prin urmare, haideti sa vedem impreuna cateva dintre locurile de basm pe care trebuie sa le vizitati atunci cand sunteti in vacanta la Predeal!

  1. Castelul Peles – Acest ansamblu arhitectural este considerat unul dintre cele mai mari si mai semnificative edificii de tip istoric din Romania, fiind resedinta de vara a regilor de aici. Dat fiind faptul ca acest castel are valoare de unicat, el este considerat, prin valoare sa istorica si artistica, unul dintre cele mai importante monumente din Europa secolului al XIX-lea.
  2. Pelisor – Si daca tot sunteti in zona, merita sa vizitati si castelul Pelisor, care se afla la o distanta de doar cateva sute metri de Castelul Peles, fiind de asemenea un monument istoric de mare insemnatate artistica si nu numai.
  3. Cetatea Rasnov – Cat despre aceasta cetate, specialistii din domeniul arhitecturii afirmau ca este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti vechi. Aceasta cetate era folosita de oamenii vremurilor trecute pentru a se feri si adaposti de invaziile vrajmasilor. Privita de la poalele muntilor, cetatea Rasnov pare a fi o masiva centura zimtata tocmai prin faptul ca terenul de la marginea culmei dealului este unul accidentat. Astazi, cetatea a fost restaurata si adaposteste un muzeu care expune piese de istorie locala: fotocopii de documente, arme, unelte si alte marturii istorice de mare insemnatate.

Acestea sunt doar trei din multitudinea de propuneri pe care o avem pentru tine, insa tot ceea ce trebuie sa faci este sa vii chiar tu si sa descoperi minunata zona a Predealului! Esti in cautarea unui hotel in Predeal cu piscina? Alege hotel Elexus.

Leave a Comment