Ce merita sa vizitezi in Viena

Viena este unul dintre cele mai vizitate orase ale Austriei, fiind ca un magnet pentru turisti din toate colturile lumii, printre care si pentru romani, intrucat acestia au ocazia de a ajunge aici atat cu avionul prin zbor direct, cat si cu masina personala sau cu autocarul. Astfel, o vacanta in Viena, cu siguranta, reprezinta o experienta de neuitat, iar capitala Austriei aduce o multime de surprize la fiecare pas pentru toate tipurile de turisti.

Graben

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute strazi din inima orasului, fiind populara inca din urma cu sute de ani, de cand Viena era inconjurat de pereti de protectie. Astazi, strada este ticsita cu magazine si restaurante la tot pasul, fiind populara atat in randul localnicilor, cat si al turistilor.

Catedrala Sf. Stefan

Aceasta a fost ridicata in secolul al 12-lea ca o biserica modesta, insa intre timp a fost dezvoltata tot mai mult, iar astazi reprezinta unul dintre simbolurile orasului. Catedrala Sf. Stefan a fost distrusa in timpul celui de al doilea Razboi Mondial, insa a fost reconstruita cativa ani mai tarziu, astfel ca astazi se prezinta in cele mai bune conditii, avand 18 altare si adapostind numeroase opere de arta.

Complexul Belvedere

Cine alege o vacanta in Viena, cu siguranta, trebuie sa includa in propriul itinerariu si complexul Belvedere, intrucat acesta joaca un rol important in istoria orasului, fiind alcatuit din mai multe palate, cateva fiind ridicate in anii 1600. Printul Savoy a construit acest complex pentru a-i servi drept resedinta de vara, iar in timpul revolutiei franceze palatele gazduiau familiile regale franceze care au fugit din tara lor. In plus, palatele merita admirate si dupa lasarea serii cand sunt frumos luminate, insa de aici se pot vedea si imprejurimile Vienei, fiind un loc ideal pentru cei care isi doresc sa captureze cele mai grozave fotografii.

Leave a Comment