Ce înseamnă să fii părinte? Sfaturi pentru cei la început de drum

Cei mai mulți dintre noi asociază căsnicia cu începutul unei familii, în timp ce restul prevăd acest moment odată cu apariția primului născut. Thelife.ro a întocmit o listă cu cele mai relevante informații despre modul în care adulții se pregătesc pentru următoarea etapă a vieții lor: primul copil.

Pentru a înțelege că viața poate fi extraordinară dacă faci alegerile corecte, e bine să știi că orice lucru sau acțiune trebuie are la bază o rețetă câștigătoare. Thelife.ro pune la dispoziția cititorilor diverse articole, inspirate din surse avizate, despre cum e viața de părinte și ce presupune această etapă a vieții. Bebelușii sunt ființe extraordinare, însă pentru o parte dintre cei care experimentează acest lucru pentru prima dată, poate părea greu și, uneori, devastator.

Depresia postpartum vine însoțită cu diverse sentimente pe care nu știi mereu cum să le gestionezi din cauza faptului că nici măcar nu poți să le înțelegi. Aceste stări pot fi descrise ca o stare de neputință, alimentată de faptul că nu te simți pregătit pentru acest nou pas, în ciuda frumuseții lui. Ca proaspăt părinte, ai de-a face cu o mulțime de lucruri precum plânsul bebelușului sau oboseala acumulată, dar mai ales sentimentul că nu poți face față tuturor lucrurilor care ți se întâmplă.

Nașterea unui copil, precum și îngrijirea acestuia este un efort de colaborare. Primul pas poate fi mai dificil, deoarece părinții vor avea nevoie de un anumit timp de acomodare la noile modificări. Depresia postnatală poate apărea imediat după naștere sau câteva luni mai târziu. Studii recente au arătat că și bărbații se pot confrunta cu această afecțiune, prezentând simptome identice. În cazul în care ambii părinți se simt depășiți de situație, ar trebui să ceară ajutor la persoane specializate, deoarece acest tip de depresie poate duce la neglijarea copilului, la eșecul alăptării și la o varietate de alte accidente.

Leave a Comment