Business-ul în era digitală

Lumea în care trăim devine tot mai digitalizată, de aceea ar trebui să ne întrebăm ce impact are această transformare asupra afacerilor și să luăm în considerare și efectele negative pe lângă avantajele adoptării acestor tehnologii noi procesele corporative actuale. Dependența pe care am început să o resimțim tot mai mult față de aceste dispozitive și proceduri avansate de care ne folosim zilnic crește pe zi ce trece.

Dacă vrei să ai certitudinea că afacerea ta nu rămâne în urmă, este mai mult decât necesar să înțelegi ce înseamnă să fii o companie progresistă din punct de vedere digital. Era în care ne situăm în prezent a adus multe modificări de-a lungul timpului, într-un ritm prea alert și pe care nu mulți au reușit să-l prindă din mers.

Digitalizarea reprezintă evoluția dinamică a unei afaceri și a proceselor, strategiilor, dezvoltării de produse și modelelor sale organizaționale care permite business-ului să profite din plin de numeroasele tehnologii digitale care urmăresc să îmbunătățească sistemele actuale ale organizației și să se pregătească pentru schimbările ce urmează, cu scopul de a obține profitabilitate pe termen lung. Această transformare este considerată de mulți un proces strategic în care o întreprindere încorporează tehnologii digitale inovatoare care țin cont de schimbările actuale și viitoare de pe piață pentru a redefini modelele operaționale pentru un rezultat îmbunătățit.

Thebiz.ro spune că impatul digitalizării poate avea o mare influență asupra economie, iar strategiile în sine pot influența, de asemenea, modul în care menținem prețurile stabile. Astăzi, putem compara prețurile de la nivel global de la un click distanță, permițându-ne să găsim cel mai mic preț în doar câteva secunde. Acest lucru denotă faptul că firmele nu pot majora prețurile fără riscul de a-și vedea clienții apelând la următoarea ofertă online care poate fi mai ieftină. Inflația, adică rata la care prețurile generale ale bunurilor și serviciilor variază în timp, poate fi astfel menținută la un nivel scăzut.

 

Leave a Comment