Am cautat mult timp specialistii de care aveam nevoie

A curata si igieniza periodic aparatele de aer conditionat are un rol foarte important in mentinerea sanatatii cailor respiratorii a persoanelor care isi petrec timpul in incaperi ce sunt prevazute cu astfel de sisteme. Nu este o operatiune deloc costisitoare si care ne ajuta sa scapam de eventualele neplaceri ulterioare. Este mult mai avantajos din punct de vedere financiar sa intretinem aparatul de aer conditionat decat sa remediem eventualele defectiuni ce pot aparea datorita neintretinerii corespunzatoare a aparatelor de climatizare.

De-a lungul timpului pe componentele interne ale aparatului de aer conditionat se depune un strat gros de praf si mizerie, acesta fiind un mediu deosebit de benefic pentru dezvoltarea bacteriilor, fungilor si a mucegaiului. Din pacate, toate acestea contribuie intr-o mare masura la imbolnavirea persoanelor cu diferite afectiuni ale cailor respiratorii, cum ar fi, raceala, viroze, astm. In timp, necuratarea periodica a aparatelor de aer conditionat duce la o scadere semnificativa a duratei de viata a echipamentului ce functioneaza ingreunat datorita incarcaturii suplimentare.

Pentru a evita pericolul real de imbolnavire si pentru a mentine functionalitatea aparatului de aer conditionat in parametrii optimi pentru o perioada cat mai indelungata de timp este deosebit de important ca, atat unitatea interioara cat si cea exterioara a echipamentelor de aer conditionat, sa fie curatate si igienizate cu regularitate, si in acest sens, alege serviciile Pro Constructo, companie care asigura urmatoarele servicii in ceea ce priveste sistemul de climatizare:

-curatare sau spalare filtre
-curatare si spalare radiator unitate interioara
-curatare sau spalare radiator unitate exterioara, acolo unde se poate.

Prin serviciile care se asigura asupra sistemului de climatizare se urmareste curatarea si igienizarea echipamentului, verificarea si repunerea acestuia la parametrii de functionare corespunzatori.

Prin condens, aparatele de aer conditionat acumuleaza mirosuri neplacute, bacterii si alte microorganisme care afecteaza sanatatea. Toate acestea se intampla la toate marcile aparetelor, indiferent cat este de performant.

Avand in vedere ca avem veri din ce in ce mai calde, aparatele de aer conditionat au devenit o necesitate, iar daca vom efectua o inspectie periodica, orice neplacere care poate sa se iveasca, va fi evitata.

Curatarea și igienizarea unui aparat de aer condiționat presupun:

-aplicarea unor substante de curatare cu actiune antibacteriana

-spalarea cu apa sub presiune

-sterilizarea cu abur sub presiune

O alta problema care se ridica atunci cand discutam despre curatarea si igienizarea aparatelor de aer conditionat este la cat timp facem aceasta operatiune, iar raspunsul este urmatorul:

– o data la 12 luni, daca aparatul de aer conditionat functioneaza doar in perioada verii

– o data la 6 luni, in cazul in care aparatul de aer conditionat functioneaza pe tot parcursul anului, atat pentru racirea, cat si incalzirea spatiului pe care il deserveste

– o data la 3 luni, in cazul in care aparatul de aer conditionat se afla intr-o zona cu multe particule solide in aer.

Leave a Comment