Ai nevoie de asigurare pentru locuinta

Imobilul in care locuim este printre cele mai importante lucruri pe care le putem detine. Cu toate acestea, siguranta ei, dar si a bunurilor din casa este amenintata periodic de situatii neplacute cum ar fi, incendii, furtul bunurilor din locuinta, inundatii provocate de spargerea conductelor, avarii la instalatiile din locuinta.

Chiar si in aceste conditii, sectorul de asigurari de case obligatorii este privit in continuare cu mult scepticism de multi dintre proprietari, fapt care este scos in evidenta de numarul mic al politelor de asigurarii obligatorii pentru locuinte care se incheie. Chiar daca a fost data o lege ce ne obliga la incheierea acestei polite, aceasta lege este ignorata si de cele mai multe ori, ii este recunoscuta importanta doar in momentul in care ne confruntam cu unul dintre riscurile acoperite.

Polita de asigurare obligatorie acoperi trei riscuri si anume, cutremur, inundatie si alunecare de teren. In ceea ce priveste costurile politei acestea nu sunt ridicate, valoarea unei astfel de asigurari PAD pentru o suma maxima asigurata de 20.000 de euro este de 20 euro.

Pentru a ne asigura in totalitate locuinta, si sa avem acoperite riscuri suplimentare, este insa necesar sa incheiem o asigurare facultativa pentru locuinta.

Chiar si in conditiile in care asigurarea PAD este o asigurare obligatorie, alegerea ofertei potrivite ne poate ajuta sa beneficiem de cel mai bun sprijin in caz de dauna.

Politele PAD se impart in doua categorii, una pentru locuintele de tip A ce asigura suma de 20.000 de euro si are un cost de 20 euro, iar cealalta pentru locuintele de tip B, asigura suma de 10.000 de euro si are un cost de 10 euro. Politele au valabilitate 12 luni.

In ceea ce priveste locuintele, orice imobil poate fi asigurat atata timp cat a fost construit in baza unei autorizatii eliberate de autoritatile locale, exceptie o fac doar cladirile care au ‘bulina rosie’. Polita de asigurare PAD pentru locuinta poate fi incheiata atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice.

Pentru a face cea mai buna alegere, la FlyInsurance iti oferim consultanta de specialitate si o varietate de oferte din care sa beneficiem de toate avantajele unei asigurari PAD potrivita pentru tine. De altfel, pentru a face cea mai buna alegere pentru tine si familia ta, FlyInsurance iti va prezenta si optiunea unei asigurari facultative a locuintei, cu acoperire suplimentara a riscurilor si o asigurare integrala a locuintei tale.

Pe de alta parte, cu FlyInsurance, serviciul nostru dedicat de asistenta la daune, scapi de orice grija si beneficiezi de sprijin si de recuperarea rapida a despagubirilor in cazul in care va fi nevoie.

Leave a Comment