Află noile tendințe din segmentul amenajări interioare și grădinărit

Devine din ce în ce mai dificil să oferi o parte din tine și din personalitatea ta locului în care  te desfășori zilnic, mai ales acum, când avem la dispoziție o mulțime de variante și metode de amenajare interioară și exterioară. Dacă vrei să-ți duci proiectul până la capăt, vei avea nevoie de resurse financiare, timp și răbdare. Având în vedere că 2020 a fost un an plin de încercări, persoanele care au petrecut mai mult timp acasă au simțit nevoia să fac unele schimbări.

Ceea ce am putut observa citind o serie de articole publicate pe thedeco.ro, este o nouă tendință legată de amenajarea locuinței cu plante exotice pentru a reduce stresul și senzația de captivitate. Colțurile verzi au evoluat destul de mult în ultimul timp, devenind în scurt timp  spații multifuncționale în care putem face tot felul de activități. Plantele ornamentale de interior au reprezentat o tendință populară printre operele designerilor din 2016, motiv pentru care tematica peretelui viu a rămas pe buzele tuturor.

Pentru cei care nu știu, majoritatea plantelor pot fi cultivate în interior fără probleme dacă primesc lumină timp de aproximativ 7 ore pe zi. Unele ierburi, cum ar fi busuiocul sau cimbrul, au nevoie de o poziție într-o zonă luminoasă, orientată spre nord, în timp ce altele, precum menta, preferă un nivel de lumină mai scăzut. Faceți-vă propriile jardiniere din produse reciclate precum borcane, paleți sau jgheaburi și, cu toate că specialiștii în grădinărit nu recomandă cultivarea leguminoaselor în balcon, acest lucru nu exclude posibilitatea de a savura, la sfârșit de sezon, o recoltă de roșii suculente.

Răsadurile sunt mai greu de cultivat, deoarece necesită apă, lumină și căldură continuă. În același timp, singurul lucru care te poate limita cu adevărat este spațiul. În loc de legume, puteți decora balconul cu o varietate de alte plante și ierburi pe care le puteți folosi în bucătărie. În cazul în care nu vreți să ocupați  puținul spațiu cu plante folosite în bucătărie, puteți alege dintr-o gamă variată de plante exotice care vor înfrumuseța și parfuma întreaga casă.

Leave a Comment